Україна і світ

Олімпіада-2024: Анн Ідальго виступила проти участі росіян в Олімпійських іграх

Мер Парижа Анн Ідальго висловилася проти участі представників Росії в літніх Олімпійських іграх 2024 року, які заплановані у столиці Франції.

Про це повідомляє видання France 24 з посиланням на її адміністрацію.

— Немислимо, щоб (російські спортсмени на Олімпіаді, – Ред.) марширували, наче нічого не сталося, мали делегацію в Парижі, доки бомби досі падають на Україну, – заявила Ідальго.

На своїй сторінці у соціальній мережі Twitter Ідальго назвала непристойною можливу присутність російської делегації у Парижі під час Ігор-2024.

Зараз дивляться

Посольство України у Франції подякувало міській голові Парижа за позицію.

Водночас, Ідальго висунула пропозицію участі російських спортсменів-“дисидентів” в Олімпіаді у складі “збірної біженців”, створеної раніше Міжнародним олімпійським комітетом.

Раніше Ідальго заявляла, що російських спортсменів не можна позбавляти змагань, і щоб делегація РФ виступала під нейтральним прапором.

Наприкінці січня МОК опублікував заяву, в якій допустив повернення представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань під нейтральним прапором.

В Україні відреагували на таку заяву МОК і заявили про готовність бойкотувати Олімпіаду-2024. Володимир Зеленський написав листа президенту Франції Еммануелю Макрону щодо недопущення атлетів з Росії та Білорусі до участі в Іграх-2024 у Парижі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-07 19:05:03