Україна і світ

Олексій Резніков оптимістично налаштований щодо отримання Україною танків і винищувачі від західних партнерів

Таку думку Міністр оборони України висловив у інтерв’ю Politico.

«Я дуже оптимістично налаштований, що танки Abrams можливі в майбутньому, і я впевнений, що винищувачі, такі як F-16, F-15 або Gripen зі Швеції, також будуть можливі», – сказав Міністр оборони України.

Він зазначив, що багато з того озброєння, що колись вважалося забороненим, — безпілотники, ракети та артилерія — зрештою було передано Україні. В цьому контексті Олексій Резніков нагадав історію з передачею Україні ПЗРК Stinger, коли Україна у листопаді 2021 спочатку отримала відмову від США, але вже в січні напередодні вторгнення отримала першу партію цього озброєння від Литви за погодженням Вашингтона. Те саме відбувалося з наданням Україні гаубиць 155 мм та РСЗВ, відзначив він.

«Тож для мене це приклад того, що якщо ви чуєте, що це неможливо, це означає, що це буде можливо в майбутньому», – сказав Міністр оборони.

Він зазначив, найважливішим рішенням, принаймні в найближчій перспективі, має стати вибір основного бойового танка, який може бути переданий ЗСУ партнерами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Тому що ми розуміємо, що всі наші партнери, які мають промисловість, яка може виробляти танки — як Велика Британія, Франція та Німеччина — вони чекатимуть політичного рішення Сполучених Штатів. Після того, як [прибуде] перший «Абрамс», я впевнений, у нас будуть «Леопарди», «Мардери»  та інші типи важкої бронетехніки», – переконаний Олексій Резніков.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-26 12:27:48