Україна і світ

Олександр Поліщук обговорив з парламентарями «United for Ukraine» питання військової допомоги Україні

Заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук провів чергову зустріч з делегацією об’єднання міжнародних парламентарів «United for Ukraine», яку очолив представник від Литовської Республіки пан Жигімантас Павільоніс. До складу іноземної делегації увійшли голови комітетів закордонних справ національних парламентів 16 держав.

Олександр Поліщук поінформував євродепутатів про оперативні і стратегічні цілі ворога та озвучив потреби Сил оборони України в озброєнні західних зразків. Також іноземним гостям презентували результати впровадження в Міноборони натовської системи контролю логістики LOGFAS. Заступник Глави Міноборони наголосив на подальшому удосконаленні і масштабуванні системи обліку матеріально-технічних засобів від держав-партнерів.

– Ми вдячні країнам-донорам за військову допомогу для відсічі ворожій агресії. Роль парламенту та уряду кожної із ваших країн у цьому процесі – надважлива. Україна забезпечує прозорість та ефективність використання західного озброєння. Підвищення підзвітності процесів його експлуатації, взаємосумісність із НАТО та збереження довіри партнерів є нашим головним пріоритетом, – прокоментував Олександр Поліщук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Європейські парламентарі засвідчили свою солідарність Україні, а також високо оцінили наші зусилля впроваджувати максимальну прозорість у питаннях використання безпекової допомоги.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 12:05:38