Україна і світ

Окупанти знову намагаються захопити Білогорівку на Луганщині – Гайдай

Російські окупанти намагаються знову захопити Білогорівку на Луганщині, оскільки селище є для них своєрідним плацдармом.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

– Що стосується Білогорівки, то для них це певний плацдарм і плюс вони розуміють –  якщо Білогорівку вони не зможуть захопити, то тоді наступним населеним пунктом (який звільнять ЗСУ – Ред.) може бути вже Лисичанськ, – сказав він.

Зазначимо, що про звільнення Білогорівки стало відомо 19 вересня. Окупанти повністю зруйнували селище, на момент звільнення там проживало 15 людей.

За словами Гайдая, окупаційне військове керівництво поставило завдання прорвати українську оборону у Луганській області.

– Щодня тривають важкі бої, обстріли. Але це не зупинить наших військових, вони щодня просуваються уперед – до звільнення Луганщини, хоча просування не таке стрімке, як нам хотілося б, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Очільник Луганської ОВА додав, що росіяни втратили близько 500 солдатів у районі Макіївки у Сватівському районі. За його словами, окупанти не забирають тіла загиблих, аби не виплачувати родичам компенсації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-06 15:30:49