Україна і світ

Окупанти відводять окремі підрозділи з Запорізької області – Генштаб

Російські агресори відводять окремі підрозділи та готують до евакуації персонал окупаційних адміністрацій на тимчасово зайнятій території Запорізької області.

Про це в четвер, 1 грудня, повідомляє пресслужба Генштабу.

– З населеного пункту Михайлівка виїхали підрозділи, що базувалися у місцевому відділку поліції та одному з навчальних закладів. В населених пунктах Пологи та Інженерне окупанти виїжджають з будинків, де вони були розквартировані, вивозять викрадене майно. У населеному пункті Бурчак окупаційна влада проводить перепис для так званої добровільної евакуації населення, – перерахували у повідомленні.

Наразі вдалось підтвердити вогневе ураження Силами оборони живої сили противника в населених пунктах Мирне, Токмак, Інженерне, Пологи, Ясне та Кінські Роздори Запорізької області.

Повідомляється, що втрати противника склали понад 230 осіб пораненими, знищено більше 15 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів. У той же час інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється.

– Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника, – заявив Генштаб.

Тим часом противник за добу завдав ракетного удару по нашим позиціям на Харківщині. Йдеться про 16 авіаударів, зокрема по Білогір’ї у Запорізькій області. З РСЗО обстріляний Херсон.

У Сумській області з мінометів обстріляні Гаврилова Слобода, Середина Буда, Пустогород, Бачівськ, Вільна Слобода, Будки, Білопілля та Краснопілля. На Чернігівщині – Костобобрів і Грем’яч.

В Харківській області з артилерії різних типів обстріляні населені пункти Гур’їв Козачок, Красне, Зелене, Слобожанське, Огірцеве, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Дворічна та Западне.

– На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обороняється. Обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Табаївка, Крохмальне і Берестове Харківської області; Стельмахівка, М’ясожарівка, Макіївка і Площанка Луганської області та Торське на Донеччині, – повідомив Генштаб.

Тим часом у напрямку Бахмута противник зосереджує основні зусилля на веденні наступу. 

З танків та артилерії обстріляні райони Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Залізного та Нью-Йорка Донецької області.

– На Авдіївському напрямку противник продовжує спроби покращити тактичне положення. Ворожого вогневого впливу з танків та артилерії різних типів зазнали обʼєкти в районах Авдіївки, Первомайського, Водяного, Веселого, Красногорівки та Мар’їнки на Донеччині, – додали у пресслужбі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У той же час на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог намагається оборонятись. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-01 21:09:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин