Україна і світ

Окупанти продовжили “вихідні” для персоналу ЗАЕС та привезли робітників Росатому

На захопленій Росією Запорізькій АЕС окупанти продовжили “вихідні” для українського персоналу.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України.

– Представники окупаційного керівництва Запорізькою атомною станцією продовжили “короткотривалі вихідні” для українського персоналу. На відміну від попереднього розпорядження, тепер це стосується також оперативних чергових, – повідомили розвідники.

В ГУР додали, що тривалість “вихідних” не уточнюється.

– Натомість на станцію повернули частину представників Росатому. Також на ЗАЕС залишається контингент окупаційних військ та велика кількість зброї та боєприпасів, – пояснили розвідники.

За оцінкою ГУР, ці заходи можуть свідчити про намір окупантів відключити станцію від українських електромереж та живлення, реалізувати так зване “виведення в нуль”.

– В такому разі станція на певний період часу залишиться без електроживлення. Аварійне електропостачання здійснюватиметься за рахунок дизельних підстанцій. Це створює потенційну небезпеку, оскільки збільшується імовірність виникнення критичних ситуацій, що схоже, і є головною метою умисних дій російських окупантів на українському ядерному об’єкті, – пояснили розвідники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше в ГУР та Енергоатомі попереджали, що окупаційні сили Росії готують масштабну провокацію на ЗАЕС. А для створення відповідної “картинки” до міста Енергодар, біля якого розташована станція, приїхали російські пропагандисти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-21 01:43:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин