Україна і світ

Окупанти погрожують підприємцям викраденням об’єктів сонячної енергетики – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти розпочали “ревізію” обʼєктів промислової сонячної генерації електроенергії. Загарбники погрожують конфіскувати та вивезти обладнання підприємств, власники яких перебувають на підконтрольній Україні території та відмовляються повертатися в окупацію.

За даними Генерального штабу ЗСУ, внаслідок успішних дій українських бійців у Запорізькій області за попередні дні окупанти доправили близько 100 важкопоранених до лікарень у містах Токмак та Мелітополь.

Через періодичну загибель колаборантів та відмову від виконання своїх обов’язків ворог проводить конкурси на заміщення вакантних посад в окупаційній владі на тимчасово окупованій території Запорізької області, зазначили у Генштабі ЗСУ.

Окупанти продовжують “евакуацію” українців з лівобережної частини Херсонської області. За наявною інформацією, з Горностаївки вивозять колаборантів з родинами, медперсонал та обладнання з центральної районної лікарні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Місцевим жителям населеного пункту Нова Збур’ївка окупаційна влада дала три дні для самостійного виїзду всередину окупованої території або до Російської Федерації. Населення попереджене, що з 5 листопада почнеться примусова “евакуація”, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-02 20:43:28