Україна і світ

Окупанти не збирають свої кораблі у пунктах базування, відчувають постійну небезпеку — Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк

Про це в прямому ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

— Окупаційні війська намагаються імітувати свою абсолютну домінанту у  Чорному морі, що начебто вони повністю контролюють ситуацію, але нагадую, вони тримаються у ракетобезпековому для себе районі. Він вже більш менш окреслений. Ми розуміємо, що вони ховаються від нашої наземної зброї. Зокрема, щоб не бути ураженими тримаються на безпечній відстані від берегу, який контролює Україна. Переважну кількість часу маневрують у бік новоросійську, і не збирають свій флот у пунктах базування, бо відчувають, що там їм небезпечно, — сказала Наталія Гуменюк.

Незважаючи на фактори психологічного тиску, Наталія Гуменюк закликала не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та бути готовими до того, що рф може застосувати весь арсенал ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Не виключений і психологічний тиск, але ми все ж таки відслідковуємо кількість споряджених «Калібрів», і розуміємо скільки виведено на бойове чергування кораблів, і якого типу загрозу вони собою являють. Дійсно, це може бути демонстрація сили, демонстрація своєї присутності. Як правило вони відстрілюють 30-40 відсотків від того спорядження, яке виводять на бойове чергування, але ми маємо бути готові, що використають весь потенціал, — зазначила вона.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-01 08:24:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин