Україна і світ

Окупанти не планували обмінювати полонених з Оленівки, а тому навмисно підірвали їх — розвідка

Головне управління розвідки повідомляє, що російські агресори допитували українських полонених у Оленівці конвеєрно за допомогою тортур та побоїв. Там уточнюють, що окупанти не планували обмінювати їх, а тому навмисне вбили захисників, замінувавши та підірвавши їх.

– Допити полонених проводили слідчі т.з. “МДБ ДНР” спільно з представниками ПВК Вагнер та ФСБ РФ. Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої, – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що ці дії насамперед були спрямовані не на одержання певної конфіденційної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламати морально-психологічні якості українських воїнів.

– У разі реалізації зазначеного плану представники ФСБ планували залучити українських бранців до зйомки у проросійських репортажах. Мета ефіру полягала у висвітленні визнання полоненими “здійснених ними злочинів, звірств проти місцевого населення, зречення бійців від своїх поглядів, а також засудження дій керівництва України”, – пояснюють у розвідці.

Міноборони заявило, що ці “допити”, незважаючи на свою регулярність, не здобули успіху – українські полонені виявили виняткову мужність та незламну силу волі.

– Російська сторона не має наміру здійснювати обмін військовополоненими та з метою приховування неналежних умов та форм допиту українських військовослужбовців (що могли б бути доказовою базою в Гаазькому суді) навмисне знищила полонених, – зазначають у ГУР.

За даними розвідки, мінування місця утримання українських бійців здійснили бойовики ПВК Вагнер із використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Скріншот відео Reuters

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-03 21:36:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин