Україна і світ

Окупанти намагаються сформувати резерви для удару в напрямку Кривого Рогу – Гуменюк

Ворог формує ударне угруповання та підтягує резерви в напрямку Кривого Рогу, але Збройні сили тримають дії ворога під вогневим контролем.

Про це у національному телемарафоні повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами ситуація в операційній зоні залишається складною, напруженою та динамічно розвивається, але все ж таки знаходиться під контролем сил оборони.

– Ми спостерігаємо, що вони формують ударне угруповання на Криворізькому напрямку, намагаються підтягувати резерви, але ми продовжуємо тримати вогневий контроль над тими об’єктами окупованої території, які є для них життєво важливими: транспортні артерії та логістичні склади, – повідомила вона.

Наталя Гуменюк зазначила, що знищення ворожої техніки та складів з боєприпасами суттєво підриває їх моральний дух і фізичне розуміння того, з чим розпочинати активні бойові дії.

– Ті погрози і попередження про те, що можлива дуже активна стадія – мають своє місце. Ми маємо це розуміти, що не виключаються такі дії, але лякатися і піддаватися паніці не варто, – сказала вона.

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру уточнила, що загрози, про які йдеться, це заяви окупантів про важливі дати – 6, 7, 8 серпня -, в які щось має статись. Зокрема, збільшується повідомлення про необхідність евакуації мирного населення.


Вона додала, що на окупованих територіях люди тримаються, а рух спротиву досить креативний та неймовірно вмотивований.

Водночас дії ворога щодо формування списків для проведення псевдореферендуму йдуть крахом, бо немає можливості узагальнити дані щодо людей на окупованих територіях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зокрема Наталія Гуменюк прокоментувала спроби ворога обстрілювати Миколаїв з зенітно-ракетних установок С-300. За її даними, українськими захисниками були атакована щонайменше одна батарея ворога, втім у російських військ досі залишаються системи РСЗВ, якими регулярно обстрілює місто корабелів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 21:04:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин