Україна і світ

Окупанти можуть здійснити наступ з Білорусі на Чернігівщину та Сумщину після виходу з Херсона – Генштаб

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов очікує, що після виходу з Херсона російські загарбники можуть або перекинути сили на Донеччину, або спробувати здійснити наступ з Білорусі на Сумщину та Чернігівщину.

Про це Громов сказав на брифінгу 17 листопада.

Він додав, що окупанти давно прагнуть заволодіти усією Донецькою областю.

– Противник після відступу з правобережної частини Херсонської області відновлює свої війська та перекидає боєздатні підрозділи на інші напрямки. Для ворога кричуще важливо – це встановлення контролю над Донецькою областю, він намагається і зараз здійснювати свої мрії, – повідомив заступник.

Він додав, що залишається ймовірність загострення ситуації на Запорізькому та Луганському напрямках.

Зазначимо, що раніше російський диктатор Володимир Путін казав, що окупанти прагнуть отримати контроль над усією Запорізькою областю. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Громов наголосив, що не слід відкидати варіант наступу військ РФ на Чернігівщину та Сумщину. 

– Якщо далі брати, амбіційні плани противника, він може також спробувати проведення наступальних дій з Білорусі на території Чернігівської та Сумської областей. Але це все у них в планах, і це все вже було в нашій історії й ми гідно давали відсіч. На даний час противник дійсно перекидає свої війська на деякі напрямки, але ми теж вживаємо заходів, – резюмував Олексій Громов.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-17 20:04:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин