Україна і світ

Окупанти масово депортують дітей з Луганщини до РФ – Гайдай

Українських дітей та підлітків з окупованої Луганської області вивозять під різними приводами до Росії, і, зокрема, до Чечні, де їм промивають мізки.

– На жаль, ми всі бачили навіть підлітків, яких перевезли в Чечню. І чим Кадиров там дуже пишався, що от в нього є молоде покоління українців, яких він особисто підготує. І ми розуміємо для чого він їх підготує, – сказав Гайдай.

Очільник Луганської ОВА розповів, що у 2020-2021 рр. підрозділи СБУ знешкоджували диверсійній групи, в яких були хлопці 21-22 роки.

– А це сьомий рік війни був. Тобто давайте порахуємо: цим підліткам у 2014 році було якраз 14 років. І їх настільки зомбували, що вони вже у 21 рік пішли вбивати своїх же земляків. Уявімо, що планує робити Кадиров з нашими підлітками, яких забрали до Чечні. Там було їх більше сотні, – сказав очільник Луганської області.

У Луганській ОВА зазначили, що подібних депортацій дітей для “патріотичного виховання” вже понад сотня.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що російські загарбники на тимчасово окупованій території Луганської області відзвітували, що для 15 тисяч дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди. І російські лікарі заявили, що нібито 70% цих дітей “потребують спеціальної медичної допомоги”. Під такими приводами їх викрадають і вивозять на територію Росії.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що станом на початок жовтня 2022 року понад 2,8 мільйона українців вимушено виїхали чи були депортовані до Росії.

Джерело: Луганська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Скриншот

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-07 13:23:47