Україна і світ

Окупанти формують батальйон українських військовополонених та примушують їх голосувати – ЦПД

Окупанти формують з українських військовополонених Оленівської колонії “козачий батальйон” імені Б.Хмельницького”, а також змушують їх голосувати за приєднання до Росії на псевдореферендумі.

– Окупанти формують з українських військовополонених, утримуваних в Оленівській колонії, “козачий батальйон” імені Б.Хмельницького”, – йдеться у повідомленні ЦПД.

Також зазначається, що пропагандистські російські ЗМІ повідомили про звернення 11 чоловіків і 23 жінок-військовослужбовців ЗСУ до бойовиків з проханням отримати паспорти терористичного утворення “ДНР”.

Ще 57 українських військовополонених з пропискою у Донецькій області примусили проголосувати на псевдореферендумі за приєднання області до складу Росії.

– Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено помітку про прописку в так званої “ДНР”, що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі, – повідомляють у ЦПД.

Крім того ЦПД інформує, що це “голосування” є черговою маніпуляцією, спрямованою на просування на окупованих територіях кремлівського наративу, що нібито “серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до РФ”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Центр протидії дезінформації при РНБО

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 21:17:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин