Україна і світ

Окупанти активно застосовують авіацію на Луганщині, але не здатні пройти – Гайдай

Російські загарбники застосовують авіацію на Луганщині, але не просуваються, втрачаючи чергові склади з боєприпасами.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. За його словами, армія РФ протягом багатьох десятиріч ніде не зазнавала таких вагомих втрат, як на Луганщині.

– В них є все і в достатній кількості. Але наші бійці завдають росіянам чисельних втрат, багато ворогів повертаються додому і “вмирають від природних причин”. “Друга армія світу” декілька разів бігла з Білогорівки, не знала що робити під Золотарівкою.

В бій вже кинуті завзяті “ждуни” із Рубіжного та Сєвєродонецька. Вони знищують села області, де можливо мешкають їхні родичі. Але це те, чого вони хотіли, на жаль, – зазначив Гайдай.

Він також повідомив, що в ніч з 10 на 11 липня росіяни завдали п’ять ракетних ударів по населених пунктах на адміністративній межі Донецької та Луганської областей.

Загарбники застосовують авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з Лисичанського та інших напрямків на Сіверськ та Слов’янськ, але вже понад тиждень ці спроби безуспішні, намагаються просуватися зі сторони Попасної.

Гайдай повідомив про детонацію на складі з боєприпасами окупантів в окупованому Луганську.

– Постачання боєкомплектів на позиції в них порушено, однак ці втрати ще не досягли критичної межі – запасів в росіян забагато, – додав він.

Раніше Гайдай повідомляв, що російські військові застрягли в Білогорівці Луганської області.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 138-му добу.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело: Сергій Гайдай

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Сергій Гайдай

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 12:48:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин