Україна і світ

Окупація Криму заважає Україні відновлювати економіку та загрожує безпеці – Годжес

Колишній командувач військами США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес підкреслив, що допоки Крим перебуває під окупацією Росії та є її військовою базою, Україна не зможе почуватись безпечно та відновити економічну діяльність у чорноморському регіоні. 

Про це Годжес повідомив під час участі у Kyiv Jewish Forum.

Він нагадав, що Чорноморський флот росіян здатен переривати або блокувати комерційні перевезення з Одеси. Крім того, Крим вже є стартовим майданчиком для російських безпілотників та військово-повітряних сил. 

Зараз дивляться

– Маріуполь чи звільнені порти ніколи не зможуть відновитися та стати функціональними, доки росіяни контролюють доступ до моря. І ми знаємо, що вони ніколи не виконають жодної угоди, – підкреслив Годжес.

Він додав, що ймовірні переговори про статус Кримського півострову – це пастка для України, адже тоді росіяни просто почекають кілька років, поки союзники не втратять інтерес, після чого вони почнуть новий наступ. 

– Тому я вважаю, що Крим з цих причин є вирішальним майданчиком. Коли Україна звільнить Крим, то за ним буде і Донбас, – сказав Годжес.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, для захисту суверенітету в довгостроковій перспективі Україна повинна повернути усі свої втрачені території та вступити в ЄС та НАТО. Росія ж повинна бути притягнутої до відповідальності за скоєні нею воєнні злочини. 

– Так і має бути. І тоді, звісно, потрібна довгострокова безпекова угода з Україною, яка допоможе їй підготуватися до будь-якого майбутнього російського нападу та бути здатною стримати його, – резюмував Бен Годжес.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-16 22:33:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин