Україна і світ

Окупація Київщини: скільки тіл загиблих було виявлено у Бучанському районі

З початку деокупації територій Бучанського району Київської області виявлено 1 189 тіл, з яких 1 005 було ідентифіковано впродовж року.

Про це Фактам ICTV повідомив начальник Національної поліції Київщини Андрій Нєбитов.

За його словами, станом на 14 березня не вдалося ідентифікувати 184 загиблих.

Зараз дивляться

Процес ідентифікації здійснюється слідчими під час проведення огляду тіл у відділеннях Київського обласного бюро судово-медичних експертиз.

– За участю судово-медичного експерта здійснюється відбір зразків ДНК. Після відібрання зразків слідчим призначається судова молекулярно-генетична експертиза для встановлення ДНК-профілю неідентифікованої особи та постановки встановленого ДНК-профілю до центрального обліку генетичних ознак людини. За можливості проводилися впізнання трупів за рисами обличчя, татуюваннями та іншими особливостями, – повідомили в поліції.

Крім цього, у рідних безвісти зниклих осіб здійснюється відбір ДНК, а потім також призначається судова молекулярно-генетична експертиза.

З початку деокупації територій Київської області всього виявлено 15 місць масового поховання осіб, з яких ексгумовано 180 тіл місцевих жителів.

Останнє місце поховання було виявлено у Бородянці 2 березня 2023 року.

– Поряд з кладовищем було виявлено захоронення трьох невідомих осіб чоловічої статі, один з яких з вогнепальним кульовим наскрізним пораненням грудної клітини зліва, один з осколковим пораненням, в третього встановити причину смерті не можливо у зв’язку з гнилісними змінами, – повідомили в поліції.

Чоловіки були вбиті військовими РФ під час окупації території Бучанського району, та захоронені місцевим мешканцем.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 438 КК України. В ході досудового розслідування одне тіло ідентифіковано.

bez ymeny 2

Крім цього, на території Київської області виявлено 3 місця катувань, де знайшли 19 тіл загиблих громадян.

Також тіла загиблих виявлялися на околицях вулиць, в автомобілях, в підвалах будинків, на прибудинкових територіях, в квартирах, були випадки поховання громадянами своїх рідних на кладовищах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Андрій Нєбитов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-15 18:57:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин