Україна і світ

Окремі категорії киян отримають одноразову допомогу до Дня захисників України

У Києві окремі категорії соціально незахищених громадян отримають одноразову матеріальну допомогу до Дня захисників і захисниць України, що перебачено міською цільовою програмою Турбота. Назустріч киянам на 2022-2024 роки.

Згідно з розпорядженням мера столиці Віталія Кличка, на такі виплати  за рахунок коштів місцевого бюджету мають кияни та внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані та фактично проживають у Києві.

 

Хто отримає по 1 500 грн:

  • члени сімей осіб, які захищали незалежність та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у АТО, у заходах щодо забезпечення нацбезпеки і оборони, стримування збройної агресії РФ у Донецькій і Луганській областях, та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва;
  • члени родин осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень, одержаних під час участі в Революції Гідності, а також членам сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Героя України за громадянську мужність та патріотизм, виявлені під час подій на Євромайдані;
  • члени сімей осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) до проведення АТО, здійснення заходів із національної безпеки і оборони, відсічі агресії РФ у Донецькій і Луганській областях (зокрема займалися волонтерською діяльністю), та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час забезпечення проведення антитерористичної операці;
  • члени сімей загиблих (померлих) бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

На виплату 1 100 грн мають право мешканці Києва, включені до переліку осіб, які під час участі у масових акціях громадського протесту отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

По 1 000 грн виплатять:

  • киянам, які брали участь в АТО, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії у Донецькій і Луганській областях;
  • бійці-добровольці, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України;
  • кияни, які включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості і звернулися за медичною допомогою з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

По 900 грн виплатять киянам, які включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали легкі тілесні ушкодження і звернулися за медичною допомогою з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У КМДА також пояснили: якщо людина підпадає одночасно під кілька зазначених категорій, вона отримає одну виплату в більшому розмірі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Киянам, які знаходяться на повному державному утриманні, така одноразова допомога не виплачується.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-14 19:47:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин