Огірки з помідорами в одній банці – покроковий рецепт консервації
Кінець літа. Сезон огірків і помідорів. У господинь очі розбігаються, від розмаїття і можливостей. Хочеться і законсервувати ароматну смачну городину, і замаринувати, і заквасити…
Взимку така закуска перевершить будь-які делікатеси.
Ми пропонуємо поєднати в одній банці помідори і огірки, і законсервувати їх у дещо особливому маринаді.
Збережуться і смак, і аромат, і поживні речовини, і запах літа.
Виділіть на цю роботу годину-дві. Воно того варте.
Вам знадобляться:
- Помідори 2 кг
- Невеликі огірки 1 кг
- Цукор 6 ст. л.
- Сіль 4 ст. л.
- Оцет 120 мл
- Листя смородини 3 шт.
- Листя вишні 3 шт.
- Суцвіття кропу 1 шт.
- Часник 3 зубчики
- Болгарський перець ¼ частина
- Перець чилі ½ частина
- Сода 1 ч. л.
Далі – покроково, що за чим робити.
- Робимо розчин соди і води. Миємо в розчині трилітрову банку, потім промиваємо її чистою водою. Стерилізуємо банку парою, а кришку кип’ятимо у воді 15 хвилин.
- Помідори перебираємо, добре миємо. Кожен помідор проколюємо зубочисткою біля плодоніжки.
- Кип’ятимо воду. Поки вона закипає, на дно банки викладаємо листя смородини, вишні, суцвіття кропу, болгарський перець, перець чилі і часник.
- Викладаємо почергово огірки, помідори, зверху – огірки. Заливаємо окропом. Даємо постояти 5 хвилин.
- Зливаємо воду в сотейник, ставимо на вогонь. Додаємо у воду сіль і цукор. Коли вода закипить, знімаємо сотейник з вогню і додаємо оцет. Перемішуємо і заливаємо маринадом помідори з огірками.
- Закручуємо банку за допомогою спеціального ключа.
- Перевертаємо банку догори дном, потім загортаємо у ковдру. Залишаємо в такому положенні на добу при кімнатній температурі.
Потім можна забрати плед і поставити банку в прохолодне місце.
Консервовані огірки з помідорами готові, щоб порадувати родину і гостей взимку.
Джерело: Смачно
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-16 16:21:56