Львівський портал

Офіцер 2 Галицької бригади поділився історіями з фронту на Донеччині

Богдан Магістр, командир взводу 2 Галицької бригади, розповів про участь у звільненні Благодатного на Донеччині та в обороні села Сокіл на Покровському напрямку. Про це Львівському порталу повідомили у бригаді.

Богдан Магістр, офіцер 2 Галицької бригади, має дві освіти – економічну та юридичну, що і стало основою для його позивного. Зараз він командує взводом та з гордістю говорить про своїх побратимів, які, за його словами, «навіть в найтяжчі хвилини б’ються як леви». За свою службу він отримав кілька нагород, зокрема «Срібний хрест» від головнокомандувача ЗСУ та три нагороди від президента України.

Однією з операцій для взводу Магістра було звільнення населеного пункту Благодатне на Донеччині.

«Я був старший своєї групи, ми закріпилися на визначених рубежах, після чого на один з наших спостережних пунктів вийшла ворожа піхота. По них відкрили вогонь, але противник встиг зайти в посадку. Я зібрав резервну групу і ми пішли до тієї посадки штурмувати. Згодом в одному з боїв взяв у полон одного з ворогів. Як виявилося – це був їх розвідник», – розповідає Магістр.

Ще одна історія пов’язана з обороною села Сокіл на Покровському напрямку. Позиція, на яку заходили бійці, вже була оточена ворогом, який вклинився в українську оборону.

«Прийняли рішення розбити цей клин і деблокувати оточену позицію. Почали штурм і успішно зачистили від ворога захоплені місця. В тому бою відзначились побратими: Жук, Жак, Буратіно, Ірбіс та Цезар. Найбільше зусиль довелося докласти, щоб викурити росіян з двох бліндажів. В одному засів окупант, якого все ніяк не вдавалося дістати навіть гранатами. Він кричав “здаюсь”, але тільки хлопці починали до нього заходити, він по них стріляв», – додає командир взводу.

Боєць на позивний Цезар кинув кумулятивний постріл від РПГ і гранату, змусивши ворога «замовкнути». Однак менш ніж через 20 хвилин бійці потрапили під штурм. На той момент у них закінчувалися набої, але їм вдалося стримати перші атаки ворожої піхоти завдяки ящику гранат, який виявився поруч.

Побратими вчасно піднесли боєкомплект, що дозволило відбиватися протягом години. Після цього взвод закріпився на позиціях і зміг евакуювати оточену позицію. Взвод гвардійців 2 Галицької бригади утримував оборону ще три доби, знищивши близько 150 одиниць ворожої піхоти та два БТР-82.

«Війна затягнулася так, що до цього адаптувалися всі крім військових. Для багатьох події на фронті зручно поміщаються в сухі статистичні дані. Це можна зрозуміти, але не можна забувати, що кожна посадка, кожен метр нашої землі – це людське життя. І насправді це все дуже важко дається. Але ми маємо доробити цю роботу з очищення нашої землі і маємо йти вперед», – каже Магістр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-23 13:53:07