Україна і світ

Одна з вимог до кандидатства в ЄС виконана: Рада ухвалила закон про нацменшини

Народні депутати ухвалили в цілому законопроєкт №8224 про національні меншини (спільноти) України, який є однією з вимог Брюсселя для вступу Європейський Союз.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп від фракції Слуга народу Ярослав Железняк, 324 парламентарі проголосували “за” ухвалення документа.

– Одна з головних вимог до кандидатства України у ЄС виконана, – прокоментував рішення ВРУ Железняк.

У пояснювальній записці до закону йдеться про закріплення у законах України визначення “національних меншин (спільнот)”, а також їхні права, свободи та обов’язки, разом з особливостями відповідної державної політики.

Зокрема, на вперше на рівні законодавства було закріплено повноваження центрального органу виконавчої влади, що здійснює держполітику у сфері захисту прав та свобод осіб, що належать до національних меншин (спільнот).

Проєкт закону також передбачає утворення консультативно-дорадчих органів при органах виконавчої влади різних рівнів, а також центрів національностей в обласних центрах або визначених населених пунктах. Окремо регламентується питання міжнародного співробітництва та закордонних зв’язків національних меншин (спільнот).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Законопроєкт про національні меншини був однією з вимог Єврокомісії, що мав підтвердити рух України до Євросоюзу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-13 21:13:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин