Львівський портал

Один із найбільших виробників зброї у Європі створив філію в Україні

Французько-німецький конгломерат KNDS, один із найбільших європейських виробників зброї, відкрив філію в Києві, яка займатиметься обслуговуванням та ремонтом військової техніки. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу компанії.

Метою створення КНДС Україна є технічне обслуговування та ремонту озброєння KNDS: танків Leopard 1 і Leopard 2, артилерійських систем Caesar, AMX10 RC, PzH 2000 і зенітних установок Gepard.

Також компанія підтримуватиме співпрацю між державними установами України, українською збройною промисловістю та KNDS.

Крім того, KNDS збирається у партнерстві з українською промисловістю організувати спільне виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів та запчастин за передовими технологіями виробництва.

У KNDS повідомили, що Україна використовує на передовій або законтрактувала майже 800 одиниць озброєння, а також боєприпаси виробництва французько-німецького об’єднання. Це робить його одним із найважливіших промислових партнерів України.

Як повідомляв Львівський портал, у березні 2024 року стало відомо, що франко-німецька група компаній зброї KNDS, до якої входить французька Nexter та німецька Krauss-Maffei-Wegmann, створить в Україні дочірнє підприємство для виробництва артилерійських боєприпасів, а також запчастин для їхнього виробництва, вже переданого Україні.

Французький BFMTV уточняє, що йдеться, зокрема про запчастини до САУ Caesar та броньованих машин AMX10RC, відомих також як «колісні танки». За весь час повномасштабної війни Україна отримала 30 Caesar та 38 AMX10RC, а на початку року Париж повідомив про плани виготовити для України ще 78 САУ Caesar.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, KNDS

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 19:53:19