Україна і світ

Оцінити ризик смерті: тест, який кожен може зробити прямо зараз

Вченими різних країн було проведено низку досліджень, які показали, що слабка сила хвата може бути ознакою серйозних проблем зі здоров’ям. Причому не тільки у літніх людей.

Деякі дослідження також показали, що люди з низькою силою хвата мають меншу тривалість життя.

Як відомо, сила хвата залежить від статі, віку і росту людини. Завдання вчених полягало в тому, щоб знайти поріг, пов’язаний з силою хвата, який сигналізував би лікарю щодо проведення подальших обстежень, якщо сила хвата пацієнта нижче певного порога.

Це аналогічно вимірюванню артеріального тиску, коли його рівень артеріального тиску виходить за рамки певного діапазону.

Силу хвата вчені вимірювали за допомогою динамометра, який учасники стискали по черзі лівою і правою рукою. Давалося дві спроби, в протокол заносилася більш вдала.

– Сила рукостискання – недорогий і простий тест, але він може допомогти в ранній діагностиці проблем зі здоров’ям та інших супутніх захворювань, – зазначають автори дослідження.

Наші результати показують, що сила рукостискання є дуже точним і чутливим показником основного стану здоров’я. Тому ми пропонуємо використовувати його в якості інструменту скринінгу в медичній практиці, резюмують вчені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

банка
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-26 17:40:37