Україна і світ

Обстріл колонії в Оленівці: Україна вимагає проведення міжнародного розслідування

РФ має надати списки загиблих і поранених українських захисників внаслідок обстрілу Росією колонії в Оленівці.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

– 29 липня, одразу після появи інформації про вбивство українських захисників, які утримувалися в колонії Оленівки, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих і поранених внаслідок теракту. Всі поранені мають отримати належну медичну допомогу, а тіла загиблих воїнів повинні бути повернені для належного поховання, – йдеться у повідомленні штабу у Telegram.

Зазначається, що наразі представники окупанта не надали жодної відповіді на звернення.

Крім того, повідомляється, що міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН, які виступали гарантами збереження життя та здоров’я український військовополонених, повинні негайно ініціювати міжнародне розслідування злочину та домагатися покарання всіх причетних.

– Також наголошуємо на необхідності проведення міжнародної інспекції щодо перевірки умов утримання українських військовополонених. Злочин, що стався в Оленівці, грубо порушує міжнародне право, національні законодавства та норми людської моралі. Покарання для всіх причетних до планування та здійснення теракту має бути найсуворішим та невідворотнім, – наголошується у повідомленні.

Також у штабі заявили, що попри “жорстокий злочин страти захисників України, Координаційний штаб продовжує роботу з обміну й повернення оборонців України додому”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-30 19:58:03