Україна і світ

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Кореспондентка АрміяInform вирушила на новий тест-драйв і дізналася, які апгрейди з’явилися у другій модифікації українського багі.

— Наш другий багі можна описати як рятівний і потужний. Фактично це справжня машина, яка буде евакуйовувати наших захисників із передових позицій, — розповідає один із розробників багі Олександр.

Він каже, що новітня розробка оснащена місцем для евакуації:

— На ньому можна вивозити двох лежачих поранених або чотирьох сидячих. Крім цього, ми встановили брезент на даху, який буде захищати від дощу, а також встановлюємо РЕБ, який буде глушити ворожі дрони.


2 12
3 13

Позаду багі є спеціальне місце для перевезення боєкомплекту або там може сісти захисник. Також у новій модифікації будуть встановлені тактичні аптечки, наповнені всіма медикаментами за стандартами НАТО.

— Варто відзначити, що в цілому ми збільшили місце для водія, пасажира та поранених. У нашому другому багі відтепер є сервокермо, додали лебідку, змінили та вдосконалили конструкцію і встановили кевларове покриття під місцем водія. — додає Олександр.

Це дасть більше захисту тому, хто буде вивозити поранених. У наступних модифікаціях планується повністю обшити піддон кевларовим покриттям.

У новій модифікації на місці лобового скла встановили металеву сітку, яка буде захищати від бруду, землі та гілок, які можуть летіти в обличчя під час швидкого руху.

Під час тест-драйву машина з легкістю забирається на гору і так само швидко та маневрено спускається бездоріжжям.

4 6
5 6
6 4

— Ми посилили прохідність при їзді назад, адже саме там відведено місце під БК. Завдяки такому покращенню багі краще притискається до землі та стає ще більше високопрохідним, — кажуть розробники.

Крім цього, команда вдосконалила шарнірні з’єднання з коробкою передач та кріплення мотору.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Моїм розробникам постійно приходять нові ідеї, як краще зробити. Варто розуміти, що наші багі заточені саме під бойові дії. Врешті-решт, це тільки наш другий прототип багі, далі маємо багато планів, тому будемо робити ще краще, — наголосила засновниця фонду Алла Мартинюк.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-18 06:26:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин