Україна і світ

Оборонна підтримка, трибунал для рф: Президенти України, Литви і Польщі підписали Спільну декларацію

Президент України Володимир Зеленський, Президент Литовської Республіки Гітанас Наусєда та Президент Республіки Польща Анджей Дуда підписали Спільну декларацію за результатами другого саміту Люблінського трикутника, який відбувся у Львові.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

У документі відзначено намір Литви та Польщі продовжити надання потужної військової, технічної, оборонної, гуманітарної та іншої підтримки Україні.

Декларація відображає ключові політичні, гуманітарні та інші висновки сьогоднішньої зустрічі.

«Це підтверджує багатовікові історичні зв’язки між Україною, Литвою та Польщею, а також визначає пріоритетні напрями співпраці Люблінського трикутника, зокрема у межах стратегічного курсу нашої держави щодо набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору», — йдеться у повідомленні.

Також дикрація підтримує Глобального саміту формули миру та створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

У документі окремо відзначено розширення Чорноморської зернової ініціативи на інші морські порти нашої держави та важливість продовження програми «Зерно з України».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З підписанням Спільної декларації на рівні президентів України, Литви та Польщі фіксується підтримка литовською та польською сторонами перспективи набуття Україною членства в ЄС і НАТО щойно це дозволять умови.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-11 16:55:51