Україна і світ

Оборона Бахмута досягла поставлених цілей: ЗСУ знищили основне боєздатне угруповання армії РФ – Подоляк

Оборона Бахмут на Донеччині досягла поставлених цілей. ЗСУ реалізували план зі знищення основного боєздатного угруповання російської армії, а також виграли час для поповнення власних ресурсів.

Про це радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк розповів в інтерв’ю CNN.

Він зазначив, що зі схвалення президента Зеленського було ухвалено рішення зробити оборону ключової ділянки фронту пріоритетним завданням. Відповідну стратегію було розроблено українськими військовими відомствами. 

Зараз дивляться

– Що стосується оборони Бахмута, то вона виконала поставлені завдання на 1000%. Військові реалізували план зі знищення основного боєздатного угруповання противника з одного боку та забезпечили навчання й підготовку десятків тисяч українських військовослужбовців для підготовки до контрнаступу з іншого, — заявив радник.

Подоляк зазначив, що навіть якщо ЗСУ в якийсь момент відійдуть на вигідніші позиції, то оборона Бахмута для української сторони все одно буде великим стратегічним успіхом і фундаментом для перемоги над РФ. Він додав, що рішення про відступ українських сил у Бахмуті не було ухвалено.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше ми розповідали, що у  Бахмуті ЗСУ знищили більшість ПВК Вагнера. Моральний і психологічний стан російських військових дуже низький.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 18:24:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин