Україна і світ

Обійшов навіть Tesla: названо найпопулярніший новий автомобіль Європи 2024


Dacia Sandero став найпопулярнішим новим автомобілем у Європі за 2024 рік. Раніше перше місце посідав відносно бюджетний кросовер від Tesla.

Dacia Sandero став найпопулярнішим авто в Європі

За даними аналітиків сайту Classic Car Auctions, у серпні автомобіль від румунської компанії купили понад 15,6 тис. разів за останній місяць літа. За весь 2024 рік автомобіль із салону купили 183 тис. разів, що дозволило обігнати Tesla Model Y. Автомобіль від Ілона Маска купили 13,4 тис. разів за серпень. Утім, Tesla все ще на першому місці серед усіх електрокарів у ЄС.

Трійку лідерів серед нових авто посідає Toyota Yaris Cross – компактний кросовер купили 13,2 тис. разів.

Dacia Sandero вирізняється з-поміж інших моделей своєю доступністю, компактністю, невибагливістю в ремонті та відносно довговічністю. До речі, Renault Duster в Україні також користується популярністю на ринку нових авто – кросовер відмінно себе почуває як у межах міста завдяки своїм габаритам, так і на легкому бездоріжжі завдяки типу кузова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому, українці завозили з Європи авто з пробігом не від Dacia або Tesla. Наприклад, лідером виявився Volkswagen Golf, а за ним – Skoda Octavia і Volkswagen Passat.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 14:59:26