Львівський портал

Обіцяли відновити ще у 2022 році: реконструкцію озера на Панча досі не завершили

Реконструкцію озера на вулиці Панча у Львові, яку обіцяли закінчити ще у 2022 році, досі не завершили, а роботи призупинили. Про це повідомила нардепка Софія Федина.  

Так, активні мешканці регулярно подавали заявки на конкурс та у 2020 році проект з відновлення озера на вулиці Панча виграв. Тоді ж розпочались реконструктивні роботи.

За словами посадовиці, спершу вартість проекту становила 3 мільйони гривень, однак міські чиновники почали реалізацію проекту в 21 мільйон гривень. Та потім через ковід та війну роботи біля озера призупинили і те, що вже зробили, почало розвалюватись.

«Тобто чотири роки, як знищили озеро, те, яке було, на якому таки були дикі качки, і зараз стоїть напіврозвалений будівельний майданчик з пересохлими мембранами і трубами, з дуже небезпечними металевими штирями, які стирчать із землі (а там ходить купа дітей і нікого з чиновників це не турбує), так і не завершили дитячий майданчик, який мали реконструювати, ні лавочок, ні освітлення звичайно теж нема. Що є так це зруйнований асфальт і хідники навколо озера», – розповіла Софія Федина.

Раніше Львівський портал повідомляв про те, що Інститут просторового розвитку розробив масштабний проєкт реконструкції озера на Панча з облаштування громадського простору у цій ділянці, загальна вартість якого становила 21 мільйон гривень.

У грудні 2020 року у Львові стартували підготовчі роботи із відновлення озера на вул. Панча. Повністю завершити проєкт планували ще наприкінці 2022 року. Пізніше роботи обіцяли закінчити вже до Дня Львова (у травні) 2022 року. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-26 11:06:16