Львівський портал

Обіцяла «вплинути» на суддю: на хабарі у Львові затримали адвокатку

У Львові затримали адвокатку, яка за 2500 доларів обіцяла «домовитись» із суддею щодо ухвалення потрібного клієнту рішення. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Жодних деталей щодо особи адвокатки наразі не надають. Відомо, що вона запевняла свого клієнта, що має вплив на суддю і може «вирішити» його питання. Про «вплив» на суддю якого саме суду йдеться, теж не уточняють.

За даними слідства, юристка обіцяла прийняття позитивного судового рішення у провадженні про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітньої дитини з батьком. У зв’язку з чим чоловік мав отримати законні підстави для відстрочки від мобілізації під час воєнного стану в Україні.

Ціна такої послуги становила 2 500 доларів. Як додають у поліції, затримали адвокатку 24 вересня у Львові під час отримання грошей.

Їй оголосили підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави).

Розслідування триває, правоохоронці встановлюють всіх осіб, що можуть бути причетні до корупційної «схеми».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 13:42:00