Україна і світ

Обережно, скажений собака: в одному з сіл Львівщини введено карантин

У селі Грушів Дрогобицького району Львівської області та в п’ятикілометровій зоні навколо нього введено карантин через собаку, у якого виявлено сказ. Таке рішення ухвалила надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

Як повідомив начальник Дрогобицького районного управління ДПРС у Львівській області Юрій Гарбузинський, 7 березня собака загинув. Працівники ветеринарної служби обстежили труп тварини в лабораторії Держпродспоживслужби, де експертиза підтвердила випадок сказу.

– На місці загибелі собаки провели вимушену дезінфекцію території. За результатами засідання комісія вирішила накласти карантинні обмеження у Грушеві та на прилеглій території в радіусі п’яти кілометрів строком на два місяці, – повідомили у Дрогобицькій РВА.

Зараз дивляться

Карантин знімуть тільки за умови виконання всіх заходів, передбачених чинною інструкцією з профілактики та боротьби зі сказом тварин.

Також у селі встановили постійний ветеринарний контроль. У регіоні проведуть довакцинацію проти сказу сприйнятливих до захворювання тварин.

Староста Грушевського селищної ради до 30 березня 2023 року повинен провести вилов бездомних тварин. Жителів закликають утримувати домашніх собак на прив’язі або в спеціальних вольєрах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 10:52:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин