Україна і світ

Новий пакет санкцій ЄС стане росії у $10 млрд

Європейський Союз найближчим часом запровадить десятий пакет санкцій, спрямовані проти найбільш вразливих сфер російського військово-промислового комплексу.

Про це на пресконференції після саміту Євроради сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, обмеження стосуватимуться експорту товарів на суму понад €10 млрд.

«Санкційний пакет буде стосуватиметься суми у понад 10 мільярдів євро. Обмежувальні заходи будуть спрямовані проти товарів, які є майже незамінними і які неможливо отримати від будь-кого іншого», — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії підкреслила, що ЄС глибоко аналізує російську «машину війни», визначає технології або запасні частини, що використовуються військовим комплексом. У багатьох випадках Європа є унікальним постачальником, тож здатна заборонити експорт цього.

«Коли українці збивали іранські безпілотники, вони аналізували їхні компоненти. І якщо там є компоненти які, як ми бачимо, виходять з нашого регіону, з Європейського Союзу, ми маємо переконатися, що запроваджена очевидна заборона на постачання цих компонентів. Ми дуже глибоко і детально розглядаємо це питання, і це важливо», — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська військова техніка, яка веде вогонь по українських містах, має тотальну залежність від імпортних комплектуючих електроніки.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-10 15:30:08