Україна і світ

Новий глава Міноборони Болгарії анонсує прискорення передачі допомоги ЗСУ

Новопризначений тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов пообіцяв прискорити надання військової допомоги Україні.

Про це пише Novinite.

Запрянов, виступаючи на церемонії з нагоди вступу на посаду свого попередника Тодора Тагарєва, заявив про необхідність прискорення надання Україні двох пакетів військової допомоги.

Зараз дивляться

– Ми намагатимемося прискорити надання допомогиУкраїні. Будуть розглянуті подальші можливості надання прямої військової допомоги,- сказав він.

За словами Запрянова, тимчасовий уряд не може дозволити собі тривалого періоду бездіяльності і повинен пріоритетно нарощувати темпи діяльності.

Тимчасовий виконувач обов’язків глави Міноборони також наголосив на важливості завершення стратегічної ревізії у сфері оборони і окреслив плани щодо вирішення існуючих проблем у ЗС і посилення обороноздатності.

Крім того, він підтвердив відданість Болгарії євроатлантичному членству.

У своєму виступі Тагарєв, який йде у відставку, високо оцінив великий досвід Запрянова і висловив упевненість в його здатності ефективно керувати силовим відомством.

Допомога Україні від Болгарії

У листопаді 2023-го Національні збори Болгарії ратифікували міжурядову угоду між Софією та Києвом, яка регламентує передання Україні 100 списаних бронетранспортерів.

15 березня 2024 року Болгарія відзвітувала про передачу Україні всіх обіцяних бронетранспортерів, рішення про постачання яких ухвалив парламент.

Сума витрат перевищила 170 тис. левів (близько 87 тис. євро).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-09 18:36:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин