Україна і світ

Новак Джокович – Стефанос Ціціпас – рахунок фіналу Australian Open 2023

Сербський тенісист Новак Джокович виграв рекордний десятий титул Australian Open.

У фіналі першого у 2023 році турніру серії Grand Slam він у трьох сетах здолав грецького тенісистка Стефаноса Ціціпаса з рахунком 6:3, 7:6 (7:4), 7-6 (7:5).

Перемога дозволить 35-річному сербу знову очолити рейтинг Чоловічої тенісної асоціації (ATP).

Зараз дивляться

Щодо 24-річного Ціціпаса, то свій найбільший фінал до AO-2023 він також програв Джоковичу. Це сталося на іншому тенісному турнірі серії Grand Slam – Ролан Гаррос у 2021 році.

Минулого року Джокович не зміг взяти участь у турнірі у Мельбурні, адже його депортували з країни через відсутність щеплення від Covid-19. Тоді перемогу здобув іспанець Рафаель Надаль, який у поточному розіграші зачохлив ракетку у другому колі.

— Мушу сказати, що це був один із найскладніших турнірів, у яких я грав у своєму житті. Я не грав минулого року, повернувся цьогоріч… Я хочу подякувати всім, завдяки кому я відчув себе бажаним тут у Мельбурні, – сказав після перемоги Джокович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Варто зазначити, що після перемоги на Australian Open-2023 Джокович наздогнав Надаля за здобутими трофеями на турнірах Grand Slam. Тепер у них обох по 22 титули, а ось рекорд належить швейцарцю Роджеру Федереру – 20 трофеїв.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-29 18:33:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин