Україна і світ

Нова Зеландія запровадила санкції проти найближчого оточення керманича кремля

У річницю широкомасштабної агресії росії проти України уряд Нової Зеландії наклав нові санкції на рф.

Відповідне рішення опубліковане новозеландським урядом.

«За рік ця війна коштувала тисяч невинних життів, викорінивши сім’ї, перетворивши колись мирні міста на поле битв і знищивши засоби до існування. Сьогодні ми оголосили про один із найбільших раундів санкцій проти росії на сьогоднішній день, що є черговою демонстрацією рішучого засудження Новою Зеландією незаконних дій росії», — сказала міністр закордонних справ Наная Махута.

Нові санкції накладені проти 87 російських осіб. До групи входять політичні діячі, які мають стратегічне значення для росії, а також близькі до путіна.

«Сюди також входять члени центральної виборчої комісії російської федерації, які намагалися легітимізувати наступ на суверенітет України шляхом фіктивних референдумів у незаконно анексованих регіонах України», — йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці, до яких Нова Зеландія застосувала санкції, брали активну участь у конфлікті. Як і у випадку з попередніми санкціями Нової Зеландії, санкційні обмеження автоматично поширюються на родичів і партнерів фігурантів списку.

«Самооборона України — це також боротьба за захист основних принципів, якими дорожать новозеландці: територіальної цілісності, свободи основних прав людини, заснованої на міжнародних правилах системи, на яку ми покладаємось для нашого миру та процвітання», — підкреслила очільниця новозеландського зовнішньополітичного відомства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вона додала, що Нова Зеландія продовжуватиме непохитну підтримку України та її народу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 14:57:52