Україна і світ

Норвегія посилює боєготовність своїх Збройних сил

Відсьогодні Збройні сили Норвегії підвищують боєготовність і переходять до нового етапу планування. Таке рішення напередодні ухвалив норвезький уряд за порадою міністра оборони країни.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Норвегії.

Для особового складу Збройних сил це означає, що завдання та види діяльності будуть змінені відповідно до зміни пріоритетів.

«Ми перебуваємо в найсерйознішій ситуації з політикою безпеки за останні десятиліття. Немає ознак того, що росія розширить свою війну на інші країни, але зростання напруги означає, що ми більш уразливі як до загроз, так і до розвідки та впливу. Це вимагає від усіх країн НАТО бути більш пильними, включаючи Норвегію», – зазначив прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Уряд посилив готовність ще до початку війни і з тих пір підсилює її. Останніми тижнями сили оборони Норвегії збільшили свою присутність і патрулювання навколо критичної інфраструктури в Північному морі. Разом із поліцією вони продовжуватимуть захищати й критичну інфраструктуру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Збройні сили Норвегії зараз переходять на новий етап у своєму плануванні. Пріоритетними будуть завдання, які забезпечують готовність до надзвичайних ситуацій тут і зараз», – наголосив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-01 12:38:19