Україна і світ

Нинішня мобілізація Путіна не вплине на хід війни ні у 2022, ні у 2023 році – ISW

Президент РФ Володимир Путін навряд чи подолає фундаментальні структурні проблеми, намагаючись мобілізувати велику кількість росіян для продовження війни в Україні.

На думку експертів мобілізація не вплине на перебіг війни у 2022 році і, імовірно, не матиме драматичного впливу на здатність Росії підтримувати нинішній рівень зусиль у 2023 році.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту з вивчення війни ISW.

– Часткова мобілізація, яку він оголосив 21 вересня, створить додаткові сили, але неефективні та з великими внутрішніми соціальними та політичними втратами. Сили, створені цією частковою мобілізацією, навряд чи суттєво збільшать чисту бойову потужність російських військ у 2022 році, – вважають аналітики.

Також у звіті йдеться про те, що Путіну доведеться виправити основні недоліки російського військового персоналу та техніки, якщо мобілізація все ж матиме суттєвий характер.

– Його дії наразі свідчать про те, що він набагато більше стурбований тим, щоб доставляти людей на поле бою, ніж займатися усуненням основних недоліків, – йдеться у звіті.

За словами аналітиків, збройні сили Росії не створюють умов для ефективної широкомасштабної мобілізації принаймні з 2008 року і не створюють резервні сили, необхідні для миттєвої мобілізації, спрямованої на негайний ефект на полі бою. Швидких рішень цих проблем немає, як стверджують експерти.

Аналітики вважають, що якість резервістів буде низькою, а їхня мотивація воювати, ймовірно, ще гіршою.

Проте, як відзначають аналітики, система досить налагоджена, щоб військові комісари та інші російські чиновники могли знаходити людей і відправляти їх у навчальні частини, а потім на війну.

Проблеми, що підривають зусилля Путіна з мобілізації росіян на боротьбу, зрештою, настільки глибокі та фундаментальні, що він не зможе розв’язати їх найближчими місяцями, а можливо, і роками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 10:06:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин