Україна і світ

Німеччині вистачить газу на 2,5 місяці у разі перекриття постачання Росією – Bloomberg

Німеччина заповнює газосховища з випередженням графіка, але проблема потенційної нестачі палива в країні під час опалювального сезону зберігається.

Про це заявив президент Федерального мережевого агентства Німеччини Клаус Мюллер.

Навіть при досягненні мети заповнення газосховища на 95% до листопада, це забезпечить Німеччину лише на 2,5 місяці, якщо Росія повністю перекриє постачання газу.

Наразі газосховища у ФРН заповнені на 77%, закачування відбувається із випередженням плану на два тижні.

Росія зменшила поставки до Німеччини газопроводом Північний потік, що посилило енергетичну кризу в країні. Влада ФРН готується до скорочення споживання газу і попереджає, що взимку може знадобитися нормування витрат палива.

За словами Мюллера, Німеччині буде складно досягти заповнення газосховищ на 85% до жовтня, враховуючи ризик того, що майбутня осінь буде холоднішою від звичайної. Також не можна виключати ймовірності подальших перебоїв у постачанні газу. Заповнити газосховища до листопада також буде важко, оскільки для їх поповнення необхідно більше часу.

– Я не можу обіцяти, що всі газосховища в Німеччині будуть заповнені на 95% у листопаді навіть за сприятливого балансу попиту та пропозиції. У кращому випадку, мету буде досягнуто лише на три чверті, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Bloomberg

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-17 16:29:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин