Україна і світ

Німеччина оголосила, коли і скільки передасть Україні Marder і Patriot

Німеччина передасть Україні перші 40 бойових машин піхоти (БМП) Marder і батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot до кінця березня.

Інформацію про постачання озброєння 6 січня уточнив прес-секретар уряду Німеччини Штефен Хебештрайт.

За його словами, БМП Marder і ЗРК Patriot передадуть Україні до кінця першого кварталу.

Хебештрайт додав, що перед тим, як техніку передадуть Україні, німецьким військовим необхідно навчити українських військових поводитися з нею, що може зайняти близько восьми тижнів.

Водночас віце-канцлер і міністр економіки Роберт Хабек під час бесіди з журналістами заявив, що Німеччина може передати Україні всі свої Marder. Як пише BBC, німецька армія має близько 400 подібних БМП, проте якусь частину Німеччина вже обіцяла віддати в рамках “кругового обміну” східноєвропейським країнам НАТО, які віддали Україні свою бронетехніку радянських моделей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні стало відомо, що після розмови між президентом США Джо Байденом і канцлером ФРН Олафом Шольцом Німеччина вирішила приєднатися до Сполучених Штатів у постачанні важкого наступального озброєння. Серед анонсованої техніки були як бронемашини Bradley, які зобов’язався передати Вашингтон, так і ЗРК Patriot разом із БМП Marder, зобов’язання з передачі яких узяв на себе Берлін.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-06 20:14:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин