Україна і світ

Нідерланди та Сенегал вийшли до 1/8 фіналу ЧС-2022

Національні збірні Нідерландів та Сенегалу вийшли до плей-оф чемпіонату світу з футболу в Катарі.

У заключному третьому турі групового етапу підопічні Луї ван Гала здолали команду Катару з рахунком 2:0, а африканська збірна обіграла Еквадор – 2:1.

Нідерланди – Катар – 2:0

Зустріч команд відбулася на стадіоні Ель-Байт в Ель-Хаурі. Рахунок у матчі на 26-й хвилині відкрив Коді Гакпо після асисту від Даві Классена.

Після перерви Френкі де Йонг подвоїв перевагу помаранчевих. Пізніше підопічні Ван Гала забили третій, але арбітр скасував взяття воріт через гру рукою у Стівена Бергейса.

Еквадор – Сенегал – 1:2

Команди провели зустріч на стадіоні Халіфа у Досі. Наприкінці першого тайму рахунок відкрив форвард збірної Сенегалу Ісмаїла Сарр, реалізувавши пенальті.

Еквадорці зусиллями Мойсеса Кайседо відновили паритет у зустрічі, але за дві хвилини захисник африканської збірної Каліду Кулібалі знову вивів збірну Сенегалу вперед.

Нідерланди виходили з групи на дев’яти чемпіонатах світу, в яких брали участь. Це 100% показник за всю історію проведення Мундіалів. А збірна Сенегалу востаннє виходила у плей-оф ЧС у 2002 році, коли дійшла до чвертьфіналу.

А ось Катар став першою країною-господаркою, яка програла три матчі на домашньому турнірі та встановила антирекорд за пропущеними голами (7) на груповому етапі для країни-господарки ЧС.

В 1/8 фіналу Нідерланди зіграють із командою, яка посяде друге місце у групі B, а Сенегал зустрінеться з лідером цього ж квартету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У групі B виступають національні команди Англії, США, Уельсу та Ірану. Сьогодні, 29 листопада, американці зустрінуться з іранцями (команди зіграють між собою вперше за 22 роки), а англійці зіграють проти валлійців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 22:25:28