Україна і світ

Нідерланди готові прийняти росіян, які тікають від мобілізації

Росіяни, які приїжджають до Нідерландів, щоб уникнути військової служби на батьківщині, “точно не будуть” вислані назад.

Про це в п’ятницю сказав глава МЗС Нідерландів Ерік ван дер Бург на засіданні Ради міністрів, пише NRC.

За його словами, російським призовникам віком від 18 до 27 років не доведеться просити притулку в Нідерландах принаймні до кінця року.

За словами ван дер Бург, не виключено, що після 1 січня буде продовжено термін дії рішення про надання притулку російським дезертирам, однак рішення про це в уряді Нідерландів поки що не ухвалили. Багато що залежить від того, як розвиватиметься ситуація.

– Ключове питання полягає в тому, що відбувається, коли людей відправляють назад: чи приймають їх із розпростертими обіймами, чи вони наражаються на ризик? – сказав речник МЗС Нідерландів.

Зазначається, що досі Служба імміграції та натуралізації Нідерландів не прийняла жодного російського дезертира.

Видання пише, що з початку російського вторгнення 83 росіянина попросили притулку в Нідерландах, свідчать дані служби. Фонд Ради у справах біженців країни також повідомив NRC, що поки що не бачить жодного ефекту від часткової мобілізації, оголошеної президентом Росії Володимиром Путіним цього тижня, “але наступного тижня все може змінитися”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше з подібною ініціативою виступив офіційний Берлін, заявивши, що “будь-хто, хто сміливо виступає проти путінського режиму” може попросити притулку в Німеччині.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 00:23:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин