Україна і світ

Невідомо, чи Кремль ухвалив рішення – британська розвідка про “референдум” у “ДНР”

Досі не відомо, чи ухвалив Кремль остаточне рішення щодо організації голосування на псевдореферендумі щодо приєднання “ДНР” до складу Росії.

Про це в розвідці Міноборони Великої Британії повідомили 15 серпня.

Натомість в оборонному відомстві вважають цілком імовірним, що планування проведення референдуму для Росії є першочерговим завданням.

Зокрема, в британській розвідці нагадали, що 11 серпня 2022 російські ЗМІ поширили заяву псевдоочільника так званої Донецької народної республіки Дениса Пушиліна про те, що дата проведення референдуму щодо входження “ДНР” до складу Росії буде оголошена після “повного звільнення “ДНР”.

62f9cfc85d358 image name

ISW

Докази стратегії планування “ДНР” щодо проведення псевдореферендуму два місяці тому оприлюднювали й журналісти-розслідувачі.

У документах, на які посилались представники ЗМІ, зокрема, була інформація про те, окупанти мають намір забезпечити принаймні 70% голосів за приєднання до Росії.

Натомість у розвідці Міноборони Великої Британії припускають, що в Кремлі вважають провалом своїх загарбницьких планів в Україні те, що досі не вдалося окупувати всю Донецьку область.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 173-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Ministry of Defence


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 14:31:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин