Україна і світ

Netflix почне боротися з шерингом паролів: доведеться підключатися до Wi-Fi

Netflix змусить глядачів підтверджувати доступ до облікового запису – це необхідно для боротьби з шерингом паролів. Щомісяця потрібно буде підключатися до основного Wi-Fi на території одного домогосподарства.

Зміни впроваджуватимуть найближчим часом. Іншими словами, якщо поділитися з обліковим записом з другом, то він повинен раз на місяць підключати пристрій до вашого Wi-Fi раз на місяць і увімкнути серіал або фільм. Це може бути смартфон, телевізор чи ноутбук, з якого він користується Netflix.

Що стосується використання на кількох гаджетах, то це, як і раніше, дозволено, але в межах одного домогосподарства.

Зараз дивляться

Якщо не під’єднатися до основної мережі протягом 31 дня – система блокуватиме доступ пристрою до сервісу до підключення або створення нового облікового запису.

У Netflix також продумали й ті випадки, коли власник облікового запису часто подорожує. Йому видаватиметься тимчасовий одноразовий код, який діє 7 днів.

Втім, без збору даних не обійшлося – в Netflix будуть переглядати IP-адресу пристрою, ідентифікатори гаджетів та активність облікових записів, щоб помітити спроби обдурити систему.

На думку компанії, сервіс втрачає величезні гроші через зловживання клієнтів шерингом паролів. Понад 100 млн людей у всьому світі не платять за послуги Netflix.

Чи використовуватиме це нововведення в Україні найближчим часом – невідомо. Зазвичай компанія тестує нові функції у країнах, де сервіс не дуже популярний.

У середині січня Netflix розкрив дати майбутніх фільмів та серіалів 2023 року. Так, платформа назвала терміни прем’єр Бунтівний місяць від Зака Снайдера та Вбивці Девіда Фінчера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-01 13:52:50