Україна і світ

Необхідно у 4 рази більше. ніж обіцяє Європа: Резніков про потребу України 1 млрд снарядів

Україні терміново необхідні артилерійські снаряди у великих кількостях, і проєкт пропозиції Євросоюзу про виділення 1 млрд євро на закупівлю таких боєприпасів для Сил оборони не покриє дефіцит.

Про це перед зустріччю з колегами із країн ЄС у Швеції журналістам заявив міністр оборони Олексій Резніков.

– Нам потрібно більше. Нам потрібен один мільйон снарядів, і це буде коштувати приблизно чотири мільярди євро, – сказав глава Міноборони на відповідне запитання.

Шведський міністр оборони Пал Йонсон підтвердив побоювання колеги:

Зараз дивляться

– Важливо те, що українці гостро потребують боєприпасів, і ми повинні нарощувати виробництво в Європі. Основна мета – закупівлі на європейській промисловій базі, але якщо будуть інші постачання з інших держав, я не думаю, що ми маємо виключати цю можливість.

Крім того, Резніков зазначив, що Україні необхідно більше систем ППО, бронетехніки та танків для підготовки успішного контрнаступу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому вранці 8 березня у Стокгольмі розпочалося засідання міністрів оборони країн ЄС. За словами Резнікова у Twitter, “поговоримо про зброю, швидкість у рішеннях та солідарність”. Він запевнив, що “підтримка сильна” та “наші партнери з нами до перемоги”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-08 16:11:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин