Україна і світ

Необхідно терміново допустити МАГАТЕ на ЗАЕС та вивести усі російські сили – Столтенберг

Необхідно терміново допустити представників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію та вивести російську армію з території ЗАЕС.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Генсек Альянсу наголосив під час пресконференції з президентом Сербії Александаром Вучичем, що одна з тем обговорення стосувалася жорстокої війни Росії проти України.

На його думку, міжнародна спільнота має бути об’єднаною у протидії неспровокованої агресії РФ, щоб Кремль якомога швидше припинив війну.

– Захоплення російськими силами ЗАЕС становить серйозну загрозу охороні та безпеці, збільшує ризик ядерної аварії, наражає на небезпеку населення України, сусідніх країн і міжнародної спільноти. Необхідно терміново дозволити проведення інспектування Міжнародному агентству з атомної енергії та забезпечити виведення всіх російських сил, – вважає Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що країна-агресор Росія навмисне запускає крилаті ракети через українські АЕС. На думку глави держави, РФ може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію на Запорізькій атомній станції.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-17 23:18:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин