Україна і світ

Немає раціональних причин не постачати танки західного зразка Україні – Зеленський

Україна отримає більше бронетехніки для воїнів ЗСУ, зокрема, колісні танки французького виробництва. Це дає чітким сигнал всім партнерам, що немає жодних раціональних причин не постачати танки західного зразка Україні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозвернення 4 січня, коментуючи нову військову допомогу від Франції.


– Це те, що дає чіткий сигнал усім іншим нашим партнерам: немає зараз жодної раціональної причини того, що Україні досі не постачалися танки західного зразка. А це дуже важливо, щоб відновити безпеку для всіх українців і спокій для всіх європейців, – стверджує глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, це надзвичайно актуальний сигнал, тому що необхідно закінчити російську агресію проти України саме у 2023 році.

– Саме перед новим Рамштайном такий сигнал надзвичайно актуальний. Треба поставити крапку в російській агресії саме цього року й не відкладати жодну з тих оборонних можливостей, які здатні пришвидшити поразку держави-терориста. Сучасна західна бронетехніка, танки західного зразка – це якраз одна з таких ключових можливостей, – переконаний президент України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 02:03:41