Україна і світ

Немає потужностей: Ізраїль назвав нову причину, чому не передає ППО Україні

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц стверджує, що у його країни немає в розпорядженні достатніх виробничих потужностей, щоб постачати системи протиповітряної оборони Україні. 

Про це пише The Jerusalem Post.

– Очевидно, що, навіть якщо ми вирішимо змінити нашу політику щодо постачання озброєння Україні, неможливо спустошити наші запаси систем протиповітряної оборони, – сказав Ганц.

Коментуючи перспективи постачання Україні ізраїльських систем озброєння, Ганц вчергове наголосив, що Ізраїль постачає українцям гуманітарну допомогу та медобладнання, проте він не готовий направити якесь летальне озброєння. 

– Ми перевіряємо щодня, що може бути зроблено і як ми можемо розширити нашу допомогу, але ми не маємо забувати, що за Україною стоїть НАТО, – підкреслив міністр.

Нагадаємо, Україна зверталась до Ізраїлю з проханням про надання озброєння, зокрема – систем протиповітряної оборони. Проте влада Ізраїлю відхилила запити, наголосивши, що вже підтримує Україну, надаючи їй істотну гуманітарну допомогу. Постачання озброєння там вважають складним через “інтереси національної безпеки”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The Jerusalem Post

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-09 19:44:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин