Україна і світ

Небезпечно впадати в ілюзію, що перемога у війні настане дуже скоро – військовий експерт

Українцям потрібно налаштовуватись на тривале протиборство з Росією і не впадати в ілюзію, що перемога настане дуже скоро.

Про це заявив військовий експерт Петро Черник. Також він зазначив, не варто думати, що противник втомлюється і у нього закінчуються ресурси.

– У мене складається враження, що у суспільстві наростає запит на перемогу. Може стати величезною ілюзією те, що перемога ось-ось, що перемога завтра. Це смертельна пастка, в яку ми не маємо права втрапити. І друга ілюзія, яка наростає – начебто у противника закінчуються ресурси і він починає втомлюватися. З огляду на те, що цей бій для противника також смертельний, московський недоімпералізм б’ється за своє виживання і не можна його недооцінювати. Поранений звір в агонії набагато небезпечніший, аніж дужа тварина, – сказав Черник.

Військовий експерт додав, що російські війська “грають без правил”, а вбивство військовополонених в Оленівці є цьому найбільшим та найжорстокішим доказом.

– Перш, ніж починати якусь розмову із противником – треба бути дуже сильно впевненим у силі своєї зброї. Треба бути неймовірно уважним і акуратним – наш солдат на вагу золота. На 95% ця війна артилерійська, а у противника ще доволі великі запаси артилерії. Кожне просування уперед має бути дуже ретельно продумане і виважене, – сказав Петро Черник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Радіо НВ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-06 16:36:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин