Україна і світ

Не задекларував величезні доходи: в Італії заарештували майно архітектора палацу Путіна

В Італії заарештували майно 63-річного російського архітектора Ланфранка Чирілло, якого називають творцем палацу очільника Кремля Володимира Путіна. Він перебуває під слідством через те, що не задекларував дохід у розмірі десятків млн євро з 2013 до 2019 років.

Фінансова гвардія Італії заарештувала майно на суму €141 млн – нерухомість, вертоліт, банківські рахунки, коштовності, витвори мистецтва відомих авторів та інші предмети розкоші, які перебували у власності бізнесмена.

Чирілло раніше жив у Росії. За словами архітектора, він реалізував на території Росії декілька важливих проєктів, додавши “найкращі зразки італійської майстерності до будинків багатьох впливових людей”.

У 2014 році указом президента Володимира Путіна Ланфранко Чирілло отримав російське громадянство. Правоохоронці здійснили обшуки на чотирьох віллах архітектора в Італії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У лютому в Італії прокуратура видала ордер на арешт бізнесмена. Тоді в архітектора вилучили вертоліт Eurocopter EC130 вартістю €2 млн та 143 витвори мистецтва. Серед них картини видатного художника Пабло Пікассо та інших.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-04 00:34:43