Україна і світ

Не тільки ми в Україні пишаємося нашими героями, а й увесь світ — Президент

Про це повідомив сайт Президента.

Володимир Зеленський привітав майорів, підполковників, полковників, бригадних генералів і генерал-майорів із закінченням навчання в Національному університеті оборони та вручив дипломи з відзнакою.

Глава держави зазначив, що завдання командирів, які завершили навчання, — збільшити силу й фаховість національної оборони.

«Український воїн по праву має світове визнання, і не тільки ми в Україні пишаємося нашими героями, а й світ, увесь світ, захоплюється тією справою, яку робить Україна — усі наші люди», — сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що весь досвід українського захисту в цій війні — армії, солдатів і командирів, бойових підрозділів – необхідно не лише зберігати, а й поширювати, масштабувати на всю систему Сил оборони.

«Хоробрість означає дуже багато на війні. Але хоробрість разом із фаховістю, стійкість разом зі знанням сучасних практик війни, навченість разом із технологічністю — це те, що повинне забезпечити нашу перевагу, українську перевагу», — зазначив він.

З початку повномасштабного російського вторгнення вже понад 80 тисяч українців і українок відзначені державними нагородами, 426 воїнів нагороджені званням Героя України, значна частина з них – посмертно. Володимир Зеленський акцентував, що кожен завжди має шанувати відданість наших людей справі захисту України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав своє життя заради нашої держави та її народу.











Як повідомляла АрміяInform,

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-18 14:36:26