Україна і світ

Не можна заплющувати очі на злочини РФ: МЗС про заяву Орбана щодо “неефективних санкцій”

Речник МЗС Олег Ніколенко відповів на заяви прем‘єр-міністр Угорщини “про неефективність санкції проти РФ”.

– На другий день після візиту міністра закордонних справ Угорщини до Москви, де він просив збільшити об‘єми постачання російського газу, прем‘єр-міністр Віктор Орбан поновив риторику про неефективність санкцій ЄС проти РФ.Санкції не похитнули Росію – класичний приклад російської пропаганди, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, він зазначив, що “санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України”.

– Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в Кремлі не задіювали би шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися би їх зупинити, – додав Ніколенко.

На його думку, Європа опинилася в економічній кризі не через санкції, а через гібридну війну Росії.

– РФ завдає ударів по Україні крилатими ракетами, а по Європі – захмарними цінами на газ. Це все – елементи одного російського плану, який має на меті підірвати мир та добробут в європейських країнах. Заплющуючи очі на злочини Росії в Україні, мир в Європі не відновити, – повідомив він.

Він заявив, що даремно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть Росі. вгамувати свої агресивні апетити. А “без миру та стабільності в Україні не буде миру та стабільністі ні в Угорщині, ні в Європі загалом”.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти Москви не спрацювали.

Джерело: Олег Ніколенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-23 19:59:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин